השתלבות בתחום המסעדנות בישראל

 

 

 

תמיד אהבת לעבוד עם אנשים? אירוח זורם לך בדם? ייתכן מאוד שעבודה בבתי קפה ובמסעדות היא הכיוון הטוב ביותר להתחיל בו את מסלול הקריירה שלך. בין אם זהו המטבח שמושך אותך יותר, הבר, או העבודה הישירה מול הלקוחות –  יש לעולם המסעדנות לא מעט מה להציע ועם אפשרויות להתפתח בתחום

תעשיית המסעדות ובתי הקפה מציעה מגוון רחב של הזדמנויות עבודה, מתפקידי שירות שפתוחים לעובדים ללא ניסיון או הכשרה ועד למשרות ניהול אטרקטיביות. זהו תחום גמיש ביותר, מאתגר ומרתק בו ישנן לא מעט הזדמנויות לקידום.

הוא יכול להיות אידיאלי עבור אלו מאיתנו שאוהבים להתעסק עם אוכל, או שפשוט נולדו עם אופי שירותי. עם מעט השקעה והתמדה, עבודה במסעדות יכולה להיות גם די מתגמלת. כאן, נבחן את כל האפשרויות שיש לעולם הזה להציע.

 

סוגי משרות בענף המסעדות ובתי הקפה

 

עבור אלו מאיתנו שמחפשים ג'וב אחרי צבא, הדבר הראשון שקופץ לראש כשמזכירים עבודה במסעדות הוא מלצרות. אין ספק שיש לאט מעט משרות בתחום הזה, אבל כמו שמיד נראה, זה ממש לא נגמר שם.

  • משרות "מאחורי הקלעים" – במטבח ובבר של המסעדה ניתן להשתלב כטבחים, ברמנים, בריסטות ועובדי מטבח כלליים האחראיים על ההכנות, ניהול המטבח והכנת המנות ברמת הסרוויס. מסעדות רבות מקבלות עובדים ללא הכשרה פורמלית וזוהי הזדמנות מרתקת להרחיב את סל המיומנויות, להתקדם בתחום ולרכוש כישורים חדשים.
  • תפקידי תמיכה – ניתן להשתלב במסעדות רבות גם בתחום התחזוקה ושטיפת הכלים כמשרה התחלתית.
  • תפקידי פלור – אלו המשרות שלמעשה מהוות את הפנים של המסעדה או בית הקפה. בין השאר, ניתן להשתלב במלצרות ואירוח.
  • ניהול – לאלו מאיתנו שכבר צברנו ניסיון בניהול, עולם המסעדנות מספק כלים חשובים והזדמנות מאתגרת במיוחד לנהל עסק מורכב אך מתגמל.

 

דרישות בסיסיות לעבודה במסעדות ובתי קפה

 

אז נכון, יש לא מעט משרות בתחום שניתן להשתלב בהן בכל שלב בחיים וללא הכשרת רקע. עם זאת, כדי שנוכל באמת למצות את המיטב, להתמיד במקום העבודה ולהתקדם בו, ישנן כמה תכונות שיכולות לתת לנו יתרון משמעותי.

  • תודעת שירות מעולה – נכונות לספק חוויה נעימה ומסבירת פנים ללקוחות היא קריטית להצלחה בתחום.
  • מיומנויות תקשורת חזקות – העבודה, כאמור, מתנהלת ברובה באופן פרונטלי מול אנשים, או לכל הפחות בתיאום מול צוות ממגוון תחומים. לכן, חשוב שנוכל לתקשר ביעילות ובצורה נעימה.
  • יכולת תיאום גבוהה – יכולת עבודה בסביבה מהירה וטיפול במספר משימות בו זמנית.
  • תשומת לב לפרטים – במיוחד בכל מה שקשור לנראות המנות וחוויית הישיבה במקום.
  • יכולת לעבוד בצוות.
  • גמישות וזמינות – רוב המשרות דורשות נכונות לעבוד במשמרות ופניות גם לערבים, סופי שבוע וחגים במידת הצורך.

 

למה כדאי לעבוד בתחום?

 

עבודה בענף המסעדות ובתי הקפה מציעה מספר יתרונות, כולל:

  • הזדמנויות ליצירתיות וביטוי עצמי, בעיקר בתפקידי המטבח והבר.
  • הזדמנות לעבוד בסביבה תוססת.
  • לוח זמנים גמיש ואפשרויות העסקה רבות ומגוונות.
  • טווח רחב של אפשרויות קידום והזדמנות לבניית קריירה בתחום מרתק.

 

מעסיקים מובילים בתחום

 

ישראל מתהדרת בסצנה קולינרית תוססת עם מגוון רחב של מסעדות ובתי קפה. אלו רק כמה ממקומות העבודה שמחפשים עובדים באופן קבוע:

  • רשתות בתי קפה מובילות כמו ארומה וקפה קפה
  • רשתות מזון מהיר כמו בורגר סלון, KFC ובלאק בורגר
  • מסעדות שף המציעות הזדמנות להתנסות בשירות ברמת פרימיום
  • ברשתות מלונאות כמו ישרוטל ופטאל

 

היידה פותחים לך שער אל עולם המסעדנות

 

רוצה לעשות את הצעד הראשון בתחום המרתק הזה? היום קל מתמיד להתחיל. פשוט מבקרים בהיידה, צופים בסרטון זריז שמסביר הכול על תנאי המשרה ומגישים מועמדות בקליק. כדי להתחיל, פשוט מקליקים כאן עכשיו.

מעסיקים מומלצים בתחום המסעדנות ובתי קפה

+
+
דילוג לתוכן